Mermer Çeşitleri Ve Renkleri

Mermer Çeşitleri Ve Renkleri

Mermer Şıklığın Zarafetin Adı Diyebiliriz Uzun Yıllar Bozulmadan İlk Gün ki Tazeliğiyle Ve Şıklığıyla Sıcağa Soğuğa Dayana Bilme Özeliğiyle En Fazla tercih Edilen Yapı Taşlarında Zirvedeki yerinde Kalmaya Devam Ediyor Bunun En Önemli Özeliği Sağlık Açısından Sağlıklı Olması Bir Başka Özelliğidir O kadar Çok farklı Seçenekleri Olması tercih Edilmesini Sağlıyor Çeşitli Bölgelerde Farklı Özeliklerde Doğal Mermer Ocaklarında Çıkarılan Mermer İnsanların Hayatından Çıkarmak İstemedikleri Aşikar

Mermer Çeşitleri & Mermer Modelleri

Asırlardır iç veya dış mekan dekorasyonlarında yer alan mermer, doğal bir üründür. Mutfak ve banyo tezgahlarından, pencerelerin önüne yerleştirilen denizliklere kadar ev dekorasyonun pek çok noktasında kullanılmaktadır. Mimarlar, farklı renk ve dokulara sahip olan mermer çeşitleri ile kullanıldığı her ortamı zenginleştirirken daha sıcak ve samimi görünüm kazandırmaktadırlar. Binaların, merdivenlerinden duvar kaplamalarına kadar pek çok noktasında yer alan mermer çeşitleri, özellikle ıslak zemin olarak tabir edilen mutfak ve banyo zeminleri için tercih edilmektedir. Bunun nedeni, hem dayanıklı olması, hem su geçirmezlik özelliğini taşıması hem de mermerin, hijyeninin ve temizliğinin kolay olmasıdır. Ürün, nemli kaldığında yüzeyinde deformeler meydana gelmemektedir.

Mermerler yerleştirme sırasında honlu ya da cilalı olmaktadır. Cilalı yüzeyler hem gösterişli hem de parlak görünüm sağlamasına karşın ıslak zeminlerde oldukça kaygan olmaktadır. Bu sebepten dolayı ıslak zeminlerde mermer kullanılacağı zaman honlu mermer tercih edilmelidir. Üstün bir dayanılıklılığa sahip olduğundan dolayı zemin kaplaması için ahşaba göre daha çok kullanılmaktadır. uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıyla hemen her yerde öncelikli tercih olan mermer çeşitleri, doğal ve asil haliyle tüm dekorasyon parçalarının daha zarif bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Malzeme, sehpa, masa, zemin kaplaması gibi evin iç ekorasyonunda da tercih edilmektedir.

Mermer çeşitleri ve isimleri renklerine ya da çıkarıldığı lokasyona değişmektedir. Siyah mermer, beyaz mermer, gri mermer, bej mermer gibi genel niteliklere sahip mermer çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak mermerler renkleriyle gruplandırılır ama her mermerin kendine ait bir ismi de bulunmaktadır. Renk gibi belirgin özellikleri farklı olsa da tüm mermer çeşitleri, kalitesi, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığıyla fiziksel açıdan bazı küçük farklılıklar dışında aynıdır. Mermer modelleri cilalama tekniğiyle daha parlak bir görünüme kavuşturulan malzeme, yıllar geçse de mevcut desen ve rengini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir.

Türkiye, potansiyel doğal taş rezervleri bakımından oldukça zengindir. Alp Himalaya Dağ Kuşağı’nda yer alan Türkiye’nin ürünün çıkarılmasına uygun koşullara sahiptir. Özel sektörlerin finanse etmesi, ar-ge çalışmalarında bulunmasıyla da sürekli bir gelişim halinde olan Türk mermer ocakları ve mermer fabrikaları, finans ve teknolojik yatırımları ile dünyanın en önemli mermer üreticileri arasında yer almaktadır. Modern ocak üretim yöntemlerinin uygulanmaya başlaması ve son teknikler kullanılarak doğal taş üretiminin yapılması, Türkiye’yi dünyadaki yedi büyük doğal taş üreticisinden biri haline getirmiştir.

Günümüzde Türkiye’de 120’nin üzerinde farklı desen ve renklerde, 80’in üzerinde de farklı yapıda mermer rezervi bulunmaktadır. %90 oranında mermer ocakları Marmara, Ege ve Orta Anadolu’da işletilmesinin yanında dağlık bir yapıya sahip olduğundan dolayı Doğu Anadolu’da da işlemeye hazır halde yüksek oranda mermer rezervleri yer almaktadır. Afyon, Balıkesir, Burdur, Amasya, Antalya, Diyarbakır, Isparta, Bilecik, Elazığ ve Denizli, Türkiye’nin başlıca mermer fabrika ve ocaklarının yer aldığı illerdir.

Mermer çeşitleri aşağıdaki gibi gruplanabilir:

  • Jeolojik yapısına göre; sedimanter, metamorfik, magnetik olmak üzere üçe,
  • Yapısı ve dokusuna göre; şisti, breşik, masif ve laminal olmak üzere dörde,
  • Mineral tanelerine göre; büyük taneli, iri taneli, orta taneli ve ince taneli olmak üzere dörde,
  • Mineral bileşim ve bu bileşimin oranına göre ise; skarn, kalkşist ve spolen olmak üzere üçe ayrılmaktadır.

Mermer modellerinin en sık kullanıldığı alanlar:

  • Tezgah Mermeri
  • Lavabo Mermeri
  • Masa Mermeri
  • Sehpa Mermeri
  • Çeşme Mermeri
  • Banyo Mermeri
  • Hamam Mermeri
  • Şömine Mermeri
  • Mezar Mermeri

Mermer Fiyatları 

Mermer fiyatları ilk olarak boyutları üzerinden belirlenmektedir. Her işletmede mermer fiyatları değişiklik gösterse de aynı özelliğe sahip mermer modelleri yaklaşık aynı fiyatlarda satışa sunulmaktadır. Mermerin özel işçilik veya boyutlama gerektirdiği durumlarda işin inceliğine göre fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir. Özel boyutlarda veya şekilli kesimlerdeki tercihler için fiyat bilgisi işi üstenecek firma ile birebir iletişime geçerek alınmalıdır. Yerli üretim olan mermerler ile yurt dışından ithal edilen mermerlerin fiyatları günlük döviz kurundaki dalgalanmaya göre her gün revize edilmektedir. Bu nedenle mermer fiyatları günden güne dahi değişkenlik gösterebilir. Güncel mermer fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz

Mermer Renkleri 

Mermer renkleri genellikle beyaz ve gri olmaktadır. Fakat yabancı etken maddeler sebebiyle mermerler; mavi, siyah, sarı, pembe, koyu gri ve kırmızı gibi renklerde de olabilir. Ürünler, doğal taş yapıları nedeniyle saf beyaz renkten onix siyah renge kadar pek çok renkte üretilmektedir. Doğal karakteri her mermer modelini özel ve eşsiz yapmaktadır. Malzeme, istenilen bütün yerlere iç ve dış mekan fark etmeksizin uygulanmaktadır. Çok farklı mermer renkleri ile karşılaşmamızın en büyük nedenlerinden biri minerallerdir. Mineraller, mermerlerin farklı renklere sahip olmasının yanında, değişik desenlere de sahip olmasını sağlamaktadır. Bunlara örnek olarak; içeriğinde hematit bulunan mermerler kırmızı renkte, limonit mineralleri bulunanlar sarı renkte, serpantin bulunan mermerler ise yeşil renkte olmaktadır. Mermer renkleri birbirinden farklı minerallerin başkalaşım içerisine girdiği kalsit granülleri ile bu esnada yüksek ısı ve basınç ile karşı karşıya kalmasından dolayı da değişmekte, ürün, özgün renklere sahip olmaktadır. Mermer renkleri, siyah, beyaz, bej gibi genellemenin altında her renge özel olarak da adlandırılmaktadır.

Bunlardan bazıları;

Bianco Royal Mermer, Uşak Beyazı, Uşak Sarısı, Yatağan Pembe Rüya Mermer, Toros Gül Mermer, Mustafakemalpaşa Beyazı, Karacabey Siyahı, Harmankaya Beji, Marmara Beyazı, Denizli Pembesi, Sarıcakaya Beji, Uşak Yeşili, Vize Pembesi, Fildişi Bej, Kamelyon Leopar, Toros Bej, Milas Limon, Kumru Tüyü, Diyarbakır Pembe, Sazara Sedef Mermer, Ege Kahve, Ege Bordo, Toros Siyah, Burdur Badem, Bursa Bej, Söğüt Altın, Eflani Bej, Bilecik Gül Kurusu, Hazar Pembe, Burdur Kahverengi Mermer, Süpren Mermer, Muğla Beyaz, Manyas Beyaz, Afyon Kaplan Postu Mermer, Bilecik Pembe, Elazığ Vişne, Dinar Bej, Gölpazarı Bej, Söğüt Bej olarak sayılabilmektedir.

En çok tercih edilen mermer renkleri:

  • Siyah Mermer,
  • Beyaz Mermer,
  • Gri Mermer,
  • Bej Mermer,
  • Yeşil Mermer,

Tüm mekanlara temizliği, doğallığı, şıklığı, asaleti taşıyan mermer renkleri ve granit çeşitleri arasından tercihinizi yapmakta zorlanırsanız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.

Mermer Plaka

Plaka Emperador mermer ocaklardan itina ile kesilmiş iri ve kalıplı mermer bloklarının fabrikaya geldikten sonra işlenerek plaka mermer haline getirilmesi ile oluşurlar. Ancak ocaklardan kesilen bloklar genellikle standart büyüklükte olduğundan mermer plaka boyutları genel olarak boy ve en ebatları aynıdır. Mermer plaka kalınlıkları ihtiyaca binaen farklı ebatlarda kesilen mermerler, bu halleri ile işlenmeye hazır değildirler. Kullanılacağı yere göre fabrika aşamaları şu şekildedir; dairesel testere ile kesme, istenilen ebata göre plakalama uygulaması (mermer plaka 2 cm, 1 cm mermer plaka, 1 plaka mermer), honlama ya da matlaştırma işlemi, cilalama- parlatma ve mermer plaka silim işlemidir. Ayrıca gerekiyorsa alevle yakma tekniği ki bu teknikte amaç mermerin kayganlığını ortadan kaldırmaktır (Havuz, hamam). Asitle yıkama tekniği, eskitme uygulaması, çekiçleme tekniği (burada amaç mermer zemini desenli hale getirmektir), kumlama uygulaması, doldurma işlemi (mermer üzerindeki istenmeyen pürüzlerin ortadan kaldırılmasını amaçlar), doğal boyutlandırma uygulaması (yuvarlak mermer plaka, kare mermer plaka, dikdörtgen mermer plaka, beşgen mermer plaka vb.)

Mermer plaka ölçüleri kullanılacak alanlara göre kesilerek ebatlandırılır. Mermer zeminler için farklı kesilirken mutfak tezgahları için farklı kesilir. Mermer heykeller veya mermer vazolar gibi uygulamalarda ise mermer plaka kullanılmaz, doğrudan olarak mermer blok üzerinden çalışmalar yapılır. Mermer plaka ebatları mermer çeşme veya mermer duvar kaplamalarda uygulama yapılacak yerin yüzey genişliği ile alakalı olarak neredeyse plaka boyutu kadar olabilmektedir. İstenilen ölçüler büyüdükçe mermerin et kalınlığı da arttırılmaktadır. Böylelikle dayanıklılığı da arttırılmaktadır. Mermer plakaların büyüklüğü mermer blokların büyüklüğüne göre değişim gösterir. 1,5*2,5*30 metreden 2,5*4*60 metreye kadar mermer bloklardan kesim yapılmaktadır. Damarlı mermer bloklar ile çalışılırken zayiat vermemek için kesilen bloklar küçük kesilebilir ve bu şekilde plaka kesimi esnasında zayiat verilmemiş olur.

Mermer Plaka Fiyatı

Mermer plaka fiyatları mermer blokların çıkarıldığı ocağın kalitesine doğrudan bağlıdır. Bunun yanı sıra yerli ya da ithal olması da mermer plaka fiyatları için diğer bir kıstastır. Bunun yanı sıra onyx mermer plaka fiyatları normal plaka mermer fiyatlarına göre daha zor bulunan ürünlerden olduğu için nispeten daha fiyatlıdır. Afyon Mermeri, İstanbul ve Antalya bölgesi mermer plaka fiyatları Türkiye’deki mermer plaka piyasa fiyatlarında belirleyici rol oynamaktadır. Güncel mermer plaka fiyat listesi için mermer plaka kapma fiyatları için sitemiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Mermer plaka satış sonrası işçilik taşıma ve destek içinde her zaman firmamız olarak yanınızdayız.

Mermer Blok   

 Mermer bloklarının endüstriyel makinalarla çeşitli yöntemler kullanılarak çıkartıldığı alanlardır. Bu alanlardan kesilerek ham taş olarak çıkarılan mermerler büyük ekskavatörler aracılığı ile nakliye araçlarına yüklenerek işlenmek üzere fabrikalara gönderilirler. Mermer bloklar çıkarılmadan önce mermer ocak kapasitesinin yeraltı sonarları ile incelenmiş olması gereklidir. Ayrıca mermerin kullanım şartlarına uygunluk testlerinin de gerekli kimyasal analizlerinin de yapılmış olması şarttır. Bu aşamalardan sonra fabrikalarda işlenerek satışı onaylanan mermer ürünleri piyasaya sürülebilir. Mermer bloklar fabrikalarda ihtiyaca uygun şekilde kesilerek mermer plakalar ya da yontma işlemi yapılacaksa mermer parçalar halinde kullanıma hazır hale getirilirler.

Bu ürünlerden de talebe göre sehpa, lavabotezgâh, zemin ve duvar kaplama malzemeleri vb. gibi malzemeler çıkarılmaktadır. Ayrıca mezar yapımı içinde kullanılan bu mermer ürünlerinden blok mezar üretimi de gerçekleştirilmektedir. Blok mezarlar sağlamlıkları ile tercih sebebi oluyorlar. Bloklar      için iletişime geçiniz.

Mermer Blok Fiyatları

Mermer bloklar ocaklardan temin edildikten sonra fabrikadan satış yapılabiliyor. Ton bazında satış yapabildiği gibi metreküp hesabı satış uygulamalarımızda vardır. Blok mermer ürünlerimiz farklı özellikler, desenler, renklerdeki yapılarına göre fiyat listesi belirlenerek talebe göre sunumu yapılmaktadır. Gün geçtikçe kullanım alanları artan mermer ürünlerinin ocaklardan elde edildiği gibi ham blok mermer olarak piyasaya sunulması mermer üretimine ciddi bir ivme kazandırmıştır. Ham blok mermer ürün çeşitliliği ve ürün ARGE çalışmalarındaki verimlilik ile de Saygılı Mermer olarak liderliğini sürdürmektedir.

Bir Cevap Yazın

Telefon Sms WhatsApp