Granit Renkler Ve Çeşitleri

Granit Renkler Ve Çeşitleri

Granit Mermer Özeliklerinden EN Belirgin Olma Özeliği Damarlı Yapısıyla Göz Doldurucu Bir Özeliğe Sahip Olmasıyla Bilinmektedir Damarlı Özeliği Farklı Bir Renk Tonunda Olması Granite Farklı Bir Hava Katmaktadır Sağlamlık Açısından Sağlam Temizlik Açısından temizlenmesi Kolay Temizlene Bilmesi tercihlerin Granit Üzerinde Yoğunlaşmasına Sebep Olmaktadır Çok Fazla Alternatifli Ve Bol Renk Seçeneği de Kullanım Alanında Kullanımı Kolaylaştırmaktadır Kullanım Alanı İçin Çak farklı Yapılarda Olması Kullanılacak Yerin Durumuna Göre Çok Fazla Seçenekli Olması Ayrı Bir Alternatif İmkanı Sağlar

Granit Çeşitleri 

Granit mermer; gelişmiş teknoloji yardımıyla işlenerek yapı sektöründe merdiven basamakları, zemin döşemesi, dış cephe kaplaması, banyo ve mutfak tezgâhları, asansörlerin söve kaplamaları, dekor eşyaları (şömine, masa, sehpa tablası) gibi pek çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Günümüzde kullanılan en dayanıklı yapıya ve estetik görünüme sahip olan yapı malzemesgranit, renk ve doku çeşitliliği açısından da oldukça zengindir. Temizliğinin kolay ve zahmetsiz oluşu, işlevsel özellikleri ve hijyenik yapısı granit mermerin iç mekânlar kadar dış mekânlarda da sık sık kullanılan bir malzeme olmasını sağlamaktadır. Ülkemizde 80’li yıllardan bu yana yaygın olarak kullanılan granit taş, sağladığı avantajlar sayesinde, özellikle büyük projelerde yerini almaktadır. Sert yapılı kristalize minerallerden oluşan granit yeryüzünde yaygın olarak bulunur ve ülkemizin pek çok noktasından da elde edilmektedir. Granit mermer çeşitleri , kimyasal tepkimelere, basınç, aşınma ve darbelere karşı dayanıklıdır. Bu nedenle uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilmektedir.

Granit Fiyatları 

Granit diğer tezgâh malzemelerine oranla daha sert bir minerale sahiptir. Bu özelliği ile çok daha uzun ömürlü bir yapı sergilemekte ve kullanıcılarını daha avantajlı konuma getirmektedir. Granit, leke tutmayan yüzeyi sayesinde kolayca temizlenebilir. Mükemmel pek çok özelliği bünyesinde barındıran granit, nem ve rutubete karşı da oldukça dayanıklıdır. Ancak, her granit tezgâh olarak kullanılamaz. Örneğin tezgâh imalatı için su emme oranı yüksek bir granit tercih etmek ileride sorunlara yol açabilir. Granit fiyatları; kesilecek boyutlara, granitin rengine, gerekli olan kalınlık düzeyine, farklı şekillerde kesim istenmesine ve granitin özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Ankastre mutfaklar için tezgâh, set üstü ocak kullanılacağından dolayı değişken olarak imal edilir. Bunun gibi farklı özellikler istenildiğinde fiyat da değişebilmektedir. İstenilen granitin rengi, nereye uygulanacağı ve ebatları gibi bilgileri firmamız ile paylaşarak granit fiyatları hakkında kesin bilgiler edinebilirsiniz.

Granit Renkleri 

Granit yer altından çıkarılan doğal bir kayadır. Bu nedenle granitin sabit bir rengi yoktur. Genellikle siyah noktalı renge sahip granit çoğunlukta olsa da beyaz granit, yeşil granit gibi farklı renklere sahip granitlerde çıkarılmaktadır. Granit renkleri yalnızca düz, tek renk olarak değil dağınık şekillerde de olabilir. Granitte renklerin koyuluğu sertlik derecesini de ifade etmektedir. Örneğin; siyah granitler en sert granit çeşididir. Ayrıca siyah granitin su geçirme oranı da oldukça düşüktür. Bu özelliği nedeniyle diğerlerine göre daha parlaktır. Granit rengi açıldıkça ve beyaza yaklaştıkça kalitesi ve dayanıklılığı düşmektedir. Granit rengi seçerken firma çalışanlarının önerilerini dinlemek müşterinin yararına olmaktadır. Renkleri içindeki diğer minerallerin türü ve miktarına göre yeşil, kırımızı, gri ya da pembe olabilir. Granit renklerinden bazıları şunlardır; Violet Vietnam, Absolute Black, Baltic Brown, Platinum White, Amapa, Bianco Sardo, Butterfly, Balmoral Red, Coralmist, Emerald Pearl, Blue Pearl Gt, Carmen Red, Bianco Sardo, Capao Bonito, Crema Perla, Giallo Fiorito, Multicolor Red, Crystal Yellow, Giallo Ornamentale, Balmoral Red, Rosa Beta, Rosa Porino, Star Galaxy, Santiago Red, Verde Star, Coralmist, Kashmir White, New Imperial Red, Raw Silk, Xili Red, Sanbao Red.

Granit Özellikleri 

Granit, dünyanın uzun yıllar süren jeolojik oluşumu sırasında feldspat, mika ve kuvars gibi birbirinden farklı birçok mineralin birleşmesiyle oluşan doğal magma kaya çeşidi olarak tanımlanmaktadır. Granitin özellikleri şunlardır: 

  • Bileşiminde yer alan mineraller granitin sağlam bir yapıya ve renk çeşitliliğine sahip olmasını sağlamaktadır. Granit özellikleri itibariyle yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesidir.
  • Granit, yapıları olumsuz dış etkenlerden korumaktadır. Yapı içi mevcut iklimin muhafaza edilmesi, periyodik bakımlara gerek duyulmaması, parlaklığını uzun süre koruması ve ışığı yansıtması gibi bazı fiziksel özelliklerinin yanı sıra hem renk hem de doku seçenekleriyle, tüm mimaride tercih edilmektedir.
  • Çeşitli kalınlıklarda, farklı şekillerde ve boyutlarda üretilebilmesi, cephe kaplaması için gerekli olan ankraj deliklerinin rahatlıkla açılabilmesi gibi avantajlar da sağlamaktadır.
  • Yüksek aşınma dayanımına sahip olan granit; sertliği elmasın sertlik derecesine yakın olan kuvars içermesinden dolayı, metal gibi gereçlerle çizilmez. Yoğun sirkülasyon içerisinde dahi yüksek derecede aşınma dayanımı göstermektedir.
  • Kırılmaz, darbelerde zarar görmez ve eğilmez. Yapısı gereği sert olduğu kadar esnek de olan granit bu sayede eğilme dayanımına sahiptir. Kesim sırasında çatlamaz.
  • Bünyesinde sıvı barındırmayan granit, suyu emmez ve bu sayede lekelenmez.
  • Kılcal çatlak oluşumu gözlenmeyen granitin üzerinde mikro organizma üremez. Kendi yapısı izin vermese de önlem olarak montaj esnasında koruyucu bir madde sürülmektedir. Bu madde ile mikro organizma oluşumu tamamen engellenmekte, tam hijyen sağlanmaktadır.
  • Parlaklığını kuvarsın doğal ışıltısından alan granit, herhangi bir parlatma işlemi gerektirmez. Suda çözülebilen nötr özellikli bir deterjan yardımıyla kolaylıkla temizlenebilmektedir. Özel bir temizlik işlemi gerektirmediğinden temizlik giderine de sebep olmamaktadır.
  • Kullanıldığı ortamda üzerine baz veya asit olan madde dökülse de yıpranmaz. Farklı kimyasalların bir arada kullanıldığı laboratuvarlarda dahi kullanılabilir. Ev ortamında kullanılan, limon, zeytinyağı, şarap, sirke gibi maddeler de üzerinde leke ya da aşınma yapmaz.

Granit Uygulamaları ve Kullanım Alanları 

Günümüzün en dayanıklı ve estetik görünüme sahip olan yapı malzemesi granit, kolay temizlenebildiğinden dolayı hem iç hem de dış mekânlarda tercih edilen en fonksiyonel ve hijyenik malzemedir. Eski zamanlarda üretilmesi ve işlenmesi çok zor olan granit, gelişmiş metotlar sayesinde günümüzde kolaylıkla üretilmektedir. Yüksek teknoloji ürünü olan cihazlarla işlenerek; yapı sektöründe, dış cephe kaplaması, şömineler, zemin döşemesi, asansör söveleri, merdiven basamakları, mutfak tezgâhları gibi farklı alanlarda kullanılmaktadır. Anıtlar, mezarlar ve tapınakların da ana malzemesiniz oluşturan granit, nesiller boyunca bu değerlerin sağlam bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Parke ve zemin döşemelerinde kullanılmasının amacı, sert hava koşullarına dahi dayanıklı olmasıdır.

Granit Yüzey İşlemleri

Granit, sağlıklı bir doğal taş olması sebebiyle kullanım açısından zengin bir alanı kapsar. Granit plakaların yüzeyinde yapılan farklı işlemler granitin kullanım şeklini ve amacını belirtir. Cilalı, honlu, yakılmış, çekiçlenmiş, kumlanmış, deri görünümlü gibi pek çok farklı yüzey işlemine tabii tutulan granit hem kullanım amacı açısından farklı hem de etkileyici bir görünüme sahip olur. Böylece yaşam alanlarımıza ve topluluk alanlarına en uygun granit yüzey şekli seçilerek amacı doğrultusunda kulanım sağlanır.

Honlu Granit

Honlu granit, yüzey bitirme işlemi esnasında kumlama uygulanarak elde edilen yüzey çeşididir. Bu işlemin ardından granitin yüzeyi daha mat olarak görünür. Honlu granit genellikle dış mekanlarda tercih edilir. Kaplama, döşeme, heykeller, mezar taşları, yol ve kaldırım taşları gibi alanlarda honlu granit kullanılır. Bunun sebebi; granit yüzeyinin ıslanması halinde kaygan olmasının önüne geçmek içindir. Cilalı granitte su ile temas eden yüzey kaygan hale geldiği için dış mekan kullanımlarında granit yüzeyine honlama işlemi yapılır.

Cilalı ve Ham Granit

Ham granit, işlem görmemiş halde bulunan ve gerekli yüzey işlemlerinin uygulanması için kesilen granit türüdür. Cilalı granit, ham granit plakalarına üst seviyede polisaj işlemi uygulanarak elde edilir. İşlem sonunda granitin gerçek karakteri ortaya çıkarken aynı zamanda yüzey parlak ve göz alıcı hale gelir. Nem, kir ve her türlü kimyasala karşı yüksek direnç özelliği gösterdiği için daha çok mutfak tezgahı üretiminde cilalı granit tercih edilir.

Patinato ve Patlatma Granit

Patinato, özel aşındırıcı fırçalar yardımıyla granitin yüzeyinde yapılan aşındırma ve eskitme işlemidir. Fırçalama yöntemi olarak da adlandırılan patinato yöntemi yüzeyde oluşan kayganlığı ve matlığı ortadan kaldırmak için uygulanır. Patlatma granit, granitin kırılarak doğal bir görünüm sağlaması amaçlanır. Bu yüzey şekli dekoratif amaçlı olarak tercih edilmektedir. Daha çok iç mekan süslemelerinde tercih edilmesi şık ve zarif bir görünümü beraberinde getirmesi ile ilgilidir.

Çekiçleme ve Kumlama Granit

Çekiçleme, granit zemine daha iyi yapışabilmesi için özel makineler ile granit yüzeyinde yapılan eskitme işlemidir. Çekiçleme işlemindeki temel amaç kayma direncini en aza indirerek tutunmayı maksimum seviyede tutmaktır. İşlem sonrasında yüzeyde girintili çıkıntılı bir görünüm oluştur.  Kumlama, granit yüzeyinin yüksek basınçlı kum ve suya maruz bırakılması ile elde edilir. İşlemin temel amacı yüzeyin pürüzsüzlüğünü gidererek girintili çıkıntılı bir yapı oluşturmaktır.  Böylece temas ettiği alanlarda tutunma en iyi şekilde olması amaçlanır. Granit kumlama işlemi mekanlara antik ve rustik bir görünüm kazandırmak için de tercih edilen bir yöntemdir.

Yakılmış Granit

Granitin yüzeyinde hafif pürüzlü bir yapı oluşturarak sıvı ile temasında bile tutunma sağlaması için yakılma işlemi uygulanır. Yakılmış granit oksijen makinesi ile üretilir. Toz ve kire karşı kullanışlı olan yakılmış granitler genel olarak dış mekan kullanımda tercih edilir. Yakılmış granit, zemin, döşeme, dış cephe kaplamaları gibi alanlarda sıklıkla kullanılsa da daha çok zemin döşemelerinde tercih edilir. Yanmış granit ya da yanık granit olarak da adlandırılsa da temelde uygulanma ve işlem bakımından aynı içeriği ifade etmektedir.

Granit Blok

İleri teknolojinin günümüzde her sektöre olan etkisi tasarım ve dekorasyonlardan, bina ve yapıların kullanım sürecine kadar birçok alanda hissedilmektedir. Granit blok ürünleri oldukça kapsamlı bir alanda ve müşteri odağında tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Banyo ve mutfak tezgâhları, iç ve dış cephe kaplamaları, zemin döşemeleri, merdiven basamakları, dekor eşyaları arasında yer alan masa, sehpa tablaları ve şömineler gibi birçok alanda pratik bir çözüm sunmaktadır.

Granit bloklardaki anti bakteriyel doğal içerik ve kolaylıkla kirlenmemesi gibi unsurlar göz önünde bulundurulduğunda ev yapıları için oldukça önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Mermer ve benzeri sert ve kolay kırılabilir taşlara göre daha hafif bir uygulama yöntemi seçeneği sunmaktadır. Farklı renk ve modellere sahip granit blokların üzerindeki damar ve desenler estetik bir görünümün dışavurumu olarak kendisini göstermektedir. Kaliteli ve uzun ömürlü olan bu doğal taşların ocaklarda belirli denetim ve değerlendirmeler sonrasında satışa sunulduğu bilinmektedir. Avrupa ve Amerika’da yoğun olarak kullanılan granitlerin ülkemizde de tercih edildiğini, üretim ve ihracatının gerçekleştiğini eklememiz gerekiyor.

Granit Blok Fiyatları

Granit blok fiyatları konusunda kesin bir tutar belirleyebilmek için kalınlık düzeyleri, kesim detayları, renk ve model farklılıkları, ölçüler ve kullanım alanı gibi pek çok unsur değerlendirilmektedir. Firmamızın bu konuda işinde uzman ve pozitif yaklaşıma sahip ekibi ile müşterilerine hizmet verdiği bilinmektedir. Granit blok ürünleri ile ilgili olarak avantajlı fiyat seçeneklerinden yararlanmak istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Telefon Sms WhatsApp